Pipote de pui cu orez

de cristeena20 in Pui, 8 Apr 2013 | 25797 vizualizari

 

Acest fel de mancare este unul din preferatele aici in casa...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pipote de pui
  • 6 maini orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata de carnat (cca 1/4)
  • pasta de rosii
  • boia de ardei rosu(sau pasta de ardei)
  • sare, piper, piri-piri, cub knorr de pui sua legume,
  • 1 pahar vin alb
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de pui cu orez:

- Curatam pipotele si le taiem in bucati potrivite. 

- Tocam marunt ceapa, morcovul , usturoiul si carnatul. Intr-o cratita calim ceapa in ulei de malsine si adaugam morcovul, usturoiul si carnatul. Calim la foc mic si adaugam boiaua , pasta de rosii si pipotele. Amestecam cca 5 minute, turnam vinul alb peste ele si adaugam sare, piper, 1 chili sau piri-piri daca va place mai picant. La final adaugam apa fierbinte si un cub knorr.

- Lasam sa fiarba ff bine pipotele (cca 35-40 minute). Intre timp mai completam cu apa, sa fie mereu lichid . Cand pipotele sunt fierte, avem grija sa fie suficient lichid in cratita si adaugam peste ele orezul (cam 2 pumni la 1 portie). Vedem sa fie suficient lichid in pala si dam la foc mic , acoperim cu capac sa fiarba incet orezul. Stingem cand e aproape fiert si mai lasam asa cca 5-7 minute acoperit).

Servim alaturi de o salata bun si vin rosu!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de pui cu orez" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec